http://2001.eclipsvakantie.nl/ vorige index volgende
Maandag. Na geweldig slapen, met als grootste nadeel de wollen dekens en de stedelijke geluiden van Harare, waar altijd wel ergens een alarm te horen is, volgt een Engels ontbijt. Bacon, worstjes, scrambled eggs, witte bonen in tomatensaus en een of ander gehaktmengsel. Ik vergeet gewoon spontaan uit te checken. Dom.
[Een begraafplaats]
We verlaten Harare via goed begaanbare asfaltwegen, richting Chinhoyi. In die plaats zelf stoppen we even bij een supermarkt. Cola inslaan, de WC van een benzinepomp bezoeken, kijken bij een begraafplaats en een verdeelstation voor elektriciteit.

Nog een tiental kilometers, en we zijn bij de camping. De camping ligt naast de grotten van Chinhoyi. Mooie locatie met mooi, blauw water in de grotten. Bijna niet te fotograferen.
Ook deze avond krijgen we prima te eten. Na de tijd nog even fijn de kroeg in, en de pyramidepuzzel van Cup-A-Soup oplossen.
Eigenlijk heel simpel, maar je moet hem even zien. Wat je ook moet zien is het Zuiderkruis en de melkweg. Bijna bizar, zo mooi.
Het nadeel van een heldere nacht is dat het vreselijk koud wordt. De kou maakt het moeilijk om in slaap te komen. Ook komen er veel vrachtwagens langs. De camping ligt namelijk aan de doorgaande weg naar Malawi.