http://www.eclipsvakantie.nl/ vorige index volgende
De kleine lettertjes

De reis die hier beschreven staat, is de Solar Skies safari van Wildlife Adventures.
Ook als je bij mij wilt boeken, blijft het hun vakantie en hun verantwoordelijkheid. Dat vertrouwen zijn ze ook zeker waard.
Ik zorg er alleen voor dat er geboekt wordt, en regel de vliegreis.
Voordeel is natuurlijk dat ik niet eerst naar Afrika hoef om de boel te verkennen of te regelen, wat behoorlijk wat kosten scheelt.
De enige reden dat ik dit doe is dat ik zelf zo goedkoop mogelijk met een gemoedelijke groep op vakantie wil. Ik hoef er gelukkig niet van te leven.
Misschien niet onverstandig me dan ook een beetje in te dekken. Rechtzaken achteraf zijn ook niet leuk.

De meeste maaltijden zijn bij de reis inbegrepen. Soms moet je echter zelf wat te eten bij elkaar scharrelen. Op eigen kosten, welteverstaan.
Aan de grens zul je in sommige gevallen een visum moeten kopen, meestal tegen kontante Amerikaanse dollars. Ook bij wildparken zul je de nodige US-dollars kwijt zijn, als je naar binnen wilt.
Ook hier is het de bedoeling dat je zelf dollars bij je hebt. Waarschijnlijk geef je tijdens deze vakantie ongeveer $280 uit.

Voor de rest is het niet verkeerd van te voren een keer naar de GGD te gaan, en je voor te laten lichten over zaken als Hepatitis, Gele Koorts, Bilharzia, en natuurlijk Malaria. Het is tenslotte regentijd.

Natuurlijk zorg je ook dat je paspoort nog ruim een half jaar geldig is op 6 december, dan moet je tenslotte de Zimbabwaanse grens over, en neem je zaken mee als zonnebrand, kleding voor warm weer, maar ook voor koeler weer of regen.
Wat je zeker niet moet vergeten is een slaapzak. Zelf een tent en matras meenemen is niet nodig.
Ook heel verstandig zelf wat dingen als verband, injectienaalden, condooms en eclipsbrilletjes mee te nemen, hoewel je dergelijke dingen natuurlijk altijd van me mag gebruiken/lenen.
Dit alles kun je het best meenemen in een rug- of sporttas. Koffers zijn alleen maar lastig.